Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Βλακεία ή δολιότητα "λειτουργών" των Μ.Μ.Ε.

Στο συνημμένο δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ(γνωστής για την προσήλωσή της στην αποδόμηση κάθε Ελληνικού), αρκετοί συμπολίτες μας, απ' αυτούς που συνήθως αποκαλούμε "πνευματικούς ανθρώπους", υπογράφουν ένα κείμενο στο οποίο επιχειρείται η διαστρέβλωση του νοήματος της αποδοκιμασίας της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων για την επιλογή(ως θέματος στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας), του κειμένου από το έργο "το σπίτι του Κεμάλ" .
Δηλαδή λένε ότι η διαμαρτυρία των πολιτών για την επιλογή του κειμένου αυτού είναι πλήγμα γενικώς "κατά της ελεύθερης και αντικειμενικής ανάγνωσης της ιστορίας" και επίθεση προσωπική κατά του συγγραφέα Γ.Ιωάννου.
Πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας. Οι διαμαρτυρίες και η καταδίκη της επιτροπής εξετάσεων(και ΟΧΙ του συγγραφέα) έγινε διότι, από τον τεράστιο πλούτο των κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας επελέγη, αυτήν την περίοδο των ιταμών Τουρκικών προκλήσεων κατά της εδαφικής μας ακεραιότητος, ένα κείμενο που βολεύει το οργανωμένο σχέδιο του εντός Ελλάδος νεοθωμανικού λόμπυ.
Είμαι βέβαιος ότι, κάποιοι από τους υπογράφοντες εξαπατήθηκαν από τους συντάξαντες το κείμενο, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν, και ελπίζω ότι θα ανακαλέσουν τις υπογραφές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου